24.3 Exabyte Per Maand in 2019!

De wereld is verbonden als nooit tevoren. Het is een manier van leven geworden voor zowel privé als zakelijke gebruikers. Toeristen, dagjesmensen, werknemers, bouwbedrijven, glazenwassers, sportfans, uitgaanstoerisme, conferentiegroepen, reizigers… We hebben inmiddels een lange lijst van gebruikers met allen hun eigen informatiebehoefte. Vandaag de dag is het steeds makkelijker om mobiel te werken. Iedereen die een smartphone of tablet gebruikt weet waar dit over gaat.

Voor veel mensen is het van sterk belang dat ze op locatie of op vakantie even hun mail kunnen checken of even kunnen inloggen op hun bedrijfsnetwerk. Zonder beveiliging brengt dat grote beveiligingsrisico’s met zich mee. Inmiddels zijn er naar schatting ruim 25 biljoen apparaten verbonden met het internet. OpenSpots ziet het als een uitdaging om deze groeiende zwerm van apparaten veilig toegang te bieden tot een slim netwerk, terwijl de bedrijfs- en persoonsdata alsmede intellectuele eigendommen beschermd blijven.

Huidige Oplossingen & Hun Tekortkomingen

Er zijn verschillende oplossingen beschikbaar voor het aanbieden van publiek Wi-Fi. Deze worden voornamelijk aangeboden als een toevoeging in de vorm van apparatuur of software. Er zijn ook oplossingen beschikbaar met verschillende vormen van authenticatie op bedraad en draadloze netwerken. Deze oplossingen hebben allemaal tekortkomingen.

  • Huidige oplossingen hebben vaak licentiemodellen en zijn duur.
  • Ze hebben dedicated hardware nodig waardoor er een IT team nodig is en zorgt voor operationele ‘overhead’ en additionele kosten.
  • Huidige oplossingen zijn te complex om te administreren en vereisen technische kennis van niet alleen de toegangsdiensten maar ook de configuratie van de holistische infrastructuur.
  • Huidige toegangsoplossingen in de markt zijn voornamelijk gebaseerd op captive portals, welke zonder slimme backend moeilijk te beheren zijn. Ook ondersteunen de meeste IoT sensoren dit soort netwerken niet omdat er geen browser aanwezig is, en zijn dus uitgesloten van deelname.
  • Externe ‘onboarding’ diensten zijn vaak niet geïntegreerd met management platforms, waardoor een IT-afdeling meerdere systemen moet beheren om toegangsdiensten te kunnen leveren, met dus additionele overhead kosten.
  • Op VPN gebaseerde oplossingen zijn gebonden aan de gebruiker waardoor de VPN-client op alle individuele apparaten geïnstalleerd dient te worden om een beveiligde verbinding te garanderen.
  • Het vereist significante inspanningen om alle gebruikers VPN toegang te bieden op zowel infrastructuur alsmede operationeel niveau.
  • BYOD gebruikers klagen vaak dat Wi-Fi toegang vaak te complex is for a-technische gebruikers. Ze moeten software installeren, instellen en vaak met een bedrijfscertificaat toegang verschaffen tot hun netwerk. Het komt zelfs vaak voor dat men 10 tot 15 stappen moet voltooien om toegang te krijgen. Het resultaat is dat gebruikers manieren zoeken om de beveiliging te omzeilen door gebruik te maken van publieke netwerken waardoor uw bedrijfs en persoonsdata dreigt op straat terecht te komen.