OpenSpots, Beveiliging & Innovatie

Publiek WiFi is traditioneel gezien vaak onveilig. Soms zijn netwerken wel voorzien van een netwerksleutel en kan men deze code kopen of opvragen. Dit brengt een aantal beveiligingsrisico’s met zich mee. Het gebruik van een gedeelde netwerksleutel is een ‘single point of failure’ en kan ervoor zorgen dat alle gebruikers in het netwerk potentieel bloot komen te staan aan kwaadwillenden. Een hacker kan immers zelf ook de netwerksleutel kopen of opvragen.

Tevens kan een hacker accesspoints imiteren waarbij de gebruiker denkt een legitiem accesspoint te gebruiken terwijl dit in werkelijkheid niet zo is. De gebruiker gaat vervolgens surfen waarna al zijn/haar data inzichtelijk is voor kwaadwillenden. Ook kan een hacker zonder accesspoints te imiteren data uit onbeveiligde netwerken uit de lucht opvangen, en potentieel ontcijferen.

Wij Introduceren “SafeSpots”

Met deze vraagstukken is OpenSpots aan de slag gegaan. Wij zijn gekomen tot een oplossing waarbij de verbinding van de gebruikers in zijn geheel is beveiligd door middel van encryptie. We noemen het “SafeSpot”. Met SafeSpot krijgt de gebruiker een eigen netwerksleutel die vervolgens op een eigen netwerknaam te gebruiken is, waarna alle apparaten van de gebruiker versleuteld data verzenden. De gebruiker heeft een eigen netwerk met een eigen wachtwoord. Even simpel als inloggen op je eigen thuisnetwerk.