Wat zou dat toch ontzettend makkelijk zijn, een WiFi-netwerk dat zichzelf terugbetaald en tegelijkertijd heel gebruiksvriendelijk is. Helaas is het in de praktijk moeilijk om hier een vinger achter te krijgen. Want hoe vang ik op juridisch correcte en ethisch verantwoorde wijze gegevens af van bezoekers die mijn netwerk bezoeken en gebruiken? En hoe geef ik invulling aan deze gegenereerde data? Wanneer overschrijd ik de lijn tussen verantwoorde afvanging van data? Voor veel ondernemers is dit een hekel punt en wagen zich hier niet aan.

Omdat onze klanten het aller-beste verdienen in het hedendaagse WiFi-landschap, zoeken we constant naar nieuwe oplossingen waarbij we onze netwerkeigenaren in staat stellen om hun netwerk optimaal te benutten. Onze basis netwerken worden bijvoorbeeld voortaan voorzien van analytics. Hiermee zijn wij in staat om onze gebruikers op juridisch correcte wijze gebruik te laten maken van een open of publiek WiFi-netwerk. Hierbij vragen we gebruikers om minimaal een email-adres in te vullen met de vraag of we ze een nieuwsbrief mogen sturen. Daarnaast kunnen we social media check-ins uitvoeren. Naast deze opties kunnen we een veelvoud van gegevens vragen aan gebruikers. Bijvoorbeeld met postcodes kunnen we inzichtelijk maken wat de oorsprong is van uw gebruikers. De gebruiker bepaald in alle gevallen of er invulling wordt gegeven aan het marketinggedeelte.

Marketinguitingen zijn ontzettend belangrijk om het netwerk kostendekkend te houden en daarnaast kan het een touristeninfomatievoorziening zijn van ongekende waarde. Op onze netwerken kunt u dit voortaan gemakkelijk faciliteren dankzij OpenSpots. Ook uw huidige netwerk kunnen we hiervan voorzien. We zetten uw netwerk in een dag om naar een winstgevende marketingmachine. Samen met uw eigen vormgeving kunnen we uw netwerk dan ook een persoonlijk tintje geven en stemmen wij dit af op de behoefte van u, uw bedrijf, en uw gebruikers.

Wanneer uw netwerk klaar is en het tijd is om data te verzamelen zoeken we naar manieren om invulling te geven aan uw data. Misschien heeft u hier zelf al ideeën over en heeft u een marketingteam. Wij treden daar graag mee in contact om alle mogelijkheden door te nemen. Door inzichtelijk te maken welke gebruikers veel data gebruiken kunnen we een marketingplan opstellen waardoor u grootverbruikers kunt omzetten in betalende klanten. Breng terugkerende gebruikers in kaart en stuur maatwerk reclame-uitingen naar individuele groepen of vraag aan uw gebruikers of ze inchecken met Facebook. Alles is mogelijk met OpenSpots! Samen met uw team zoeken we de meest effectieve wijze om uw netwerk optimaal te benutten.