Openbaar Wifi aanbieden in de stad of bij uw bedrijf

Veel bedrijven bieden openbaar wifi aan voor hun klanten, dit is natuurlijk een goede toevoeging aan uw bedrijf en kan potentiÎle klanten aantrekken. Maar er zitten wel wetten en regels aan verbonden, veel bedrijven zijn hier niet van op de hoogte en kunnen zo boetes krijgen of aansprakelijk gesteld worden voor activiteiten op het netwerk.

Het aanbieden van internettoegang aan andere valt onder de telecommunicatiewet. Hier staan alle eisen in waar een aanbieder van openbaar wifi zich aan moet houden, zoals dat de aanbieder zich moet registreren. Maar wanneer hebben we het nou over een openbaar netwerk? Als men moet betalen om op het netwerk te komen is het nog steeds een openbaar netwerk, dit veranderd wanneer men het netwerk exclusief aan een bepaalde groep mensen aanbiedt.
Hierbij kan u denken aan een hotel die alleen wifi toegang biedt aan gasten van het hotel, dit is dus geen openbaar netwerk.

Een grote zorg voor aanbieders van openbare wifi is of ze aansprakelijk zijn voor illegale activiteiten op hun netwerk. Gelukkig is daar een regeling voor, wie slechts passief toegang tot internet biedt, en niet actief screent of ingrijpt in wat mensen wel of niet mogen doen, is niet aansprakelijk voor hun daden.

Gebruikersgegevens in uw voordeel gebruiken?

Gebruikers in laten loggen met minimaal hun e-mail heeft veel voordelen, zo kan u gebruikers die misbruik maken van het netwerk er snel van verwijderen. Een goede portal die op basis van e-mail werkt is ook zeer handig, de gebruiker logt een keer in met e-mail en kan hierbij kiezen of ze nieuwsbrieven willen ontvangen, de portal herkent de volgende keer het apparaat dat met het e-mail adres gekoppeld is en logt automatisch in.

Dit is enorm handig omdat de meeste gebruikers een portal als niet prettig beschouwen. Met de ontvangen e-mail adressen kunt u gebruikers ook aanbiedingen of een nieuwsbrief sturen als ze dit aangevinkt hebben in de portal. Zo is de kans groter dat de klant terug keert door middel van een kortings-code. Als toevoeging kan u ook om de gebruikers postcode vragen bij een login. Hier door kan u zien waar uw gebruikers vandaan komen, daar kan u natuurlijk als bedrijf goed op inspelen.

Wifi en gezondheid

Bijna iedereen komt er dagelijks mee in aanraking. Als je thuis komt heb je wifi, als je in het centrum komt van een stad is er overal wifi, zelfs op scholen is wifi niet meer weg te denken. Heel normaal dus wifi, maar zitten er ook gevaren aan?

Er zijn maar weinig mensen die hier over nadenken, maar er zijn wel degelijk gevaren als er niet goed mee omgegaan wordt. Daarom zijn er wetten gemaakt voor frequentie en zendkracht in milliwatt. Zo is het maximale vermogen van een wifi-antenne in de 2.4 GHz frequentieband in de wet vastgesteld op 100 milliwatt, en 200 milliwatt is de maximale zendkracht in de 5 GHz frequentieband.