Google heeft sommige van zijn Street View-auto’s voorzien van nieuwe camera’s, met een hogere resolutie. De nieuwe hardware gebruikt zeven 20-megapixelsensoren. Dat moet niet alleen scherper beeld opleveren, maar ook beeld dat beter naadloos in elkaar overloopt.

 

De nieuwe hardware die Google gebruikt op zijn Street View-auto’s is kleiner en gebruikt minder camera’s. De andere camera’s was een grote bol met daarin 15 camera’s verwerkt. Die hardware is al 8 jaar oud. Het nieuwe model heeft 7 camera’s. Uitgebreide technische details heeft google niet gegeven, maar in een interview met Wired zegt de topman van de google maps-afdeling dat de vernieuwde camera’s voor scherper beelden en hoger contrast en betere kleurweergave.

 

Op de nieuwe hardware module voor Street View-auto’s zitten twee laserradars die de positie van de auto bepalen en afstand meten. Deze informatie kan gebruikt worden voor de Google Maps-dienst. Ook zitten er HD-camera’s die naar de zijkant kijken om tekst waar te nemen, zoals bedrijfsnamen en straatnamen. Alle informatie van deze camera’s wordt volgens Google met behulp van kunstmatige intelligentie verwerkt.

 

bron: tweakers