Vroeger kreeg je gewoon een blauwe envelop in de brievenbus en dan zag je wat je moest betalen, maar tegenwoordig krijg je steeds vaker berichten van de overheid digitaal en daar zijn veel Nederlanders zich niet bewust van.

Omdat heel veel Nederlanders zich er niet bewust van zijn dat ze berichten digitaal binnen krijgen zien ze het niet en weten ze van niks. Als er dan toch plotseling een brief in de brievenbus komt ben je al te laat, je moet dan heel snel betalen en er komen al kosten bovenop omdat ze een brief hebben moeten sturen.

In 2016 stond het aantal ongelezen berichten op 16,7 procent en op het moment is dat 29,3 procent blijkt uit een rapport van de Nationale Ombudsman. Veel Nederlanders vergeten het dus en dat komt omdat ze geen notificatie hebben ingesteld bij het ontvangen van berichten in je MijnOverheid inbox. De overheid wilt een app gaan ontwikkelen voor smartphones waarbij je direct een pushnotificatie krijgt als je een bericht krijgt van de overheid, maar wanneer die app er is is nog niet bekend.

In Nederland zijn er in totaal zestien miljoen accounts aangemaakt op MijnOverheid, maar er zijn er slechts maar 6,6 miljoen van geactiveerd. Dus dat betekent dat bijna een kwart van de Nederlandse bevolking niet binnen krijgt of de berichten niet ziet.

 

Bron: Tweakers